diumenge, 13 de gener del 2013

primer amor


Si qualcú governava aquella nit els carrerons, aquest era el bullici, renou omnipresent que venia de totes direccions.
Tot el poble era al carrer i sols algunes mares amb nadons, per l'instint de protecció, estaven assegudes a les fioles de les finestres, sempre expectants davant qualsevol moviment, aturada o frase solta escapada de la mar de crits i converses que es mesclaven fins a la incomprensió.
Les parets acomiadaven lentament tota la calor que s'havia depositat al llarg del dia, el sol encara no acabava de ser post, però ja estaven enceses les bombetes del fil que zigacejava entre façanes, eren de poca potència, li donaven al carrer un toc d'escenari.
I que no era cert que si representava una obra allà? 
era de les hores més agradables del dia, això ho sabia tothom i ho aprofitaven passejant amunt avall. Els nins anaven amb calçons molt curts, alguns lluïen les genolleres pròpies de córrer darrera la pilota sense tenir massa en compte la pobre pavimentació, plena de forats i desnivells; però res els frenava, les nafres eren accidents sense massa història en un món per descobrir. 
Com si estiguessin sincronitzades totes les mares començaren a recitar amb veu alta els noms dels fills per anar a sopar; jo, esperava aquell moment, l’impàs de una hora on es buidava de gent, de renou, alleugerint de vida les arteries del poble. Ja tenia les poques pertinències ficades a la petita i vella maleta de cuiro, herència de la mare a qui no vaig arribar a conèixer, i desitjava que la sort que a vegades ens acompanya la alliberàs dels obstacles i pogués sortir de casa amb la discreció adequada, els seus pares eren a sopar a fora i no podia ser altre nit, havia de ser aquella nit.
La vaig veure sortir de la penombra, el vestit blanc impol·lut que portava, no massa adequat per l'aventura, la feia més bella si cap, la respiració agitada descobria els nervis propis de fer-se major de cop, ens vam entrellaçar les mans i deixant la claror del poble vam enfilar cap la carretera, el resplendor encara no ens havia abandonat i la por encara no ens havia enrevoltat quan un cotxe ens va enlluernar i frenà en sec.
.- on anau criatures?
teníem nou anys! 


Mike Flowers Pops – Wonderwall